Πιέστε εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου: Είναι δυνατό;

Πιέστε εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου: Είναι δυνατό;

Μπορείτε να εκκινήσετε ένα αυτόματο αυτοκίνητο;

Υπάρχει μια κοινή λανθασμένη αντίληψη ότι τα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων δεν μπορούν να εκκινηθούν με ώθηση και ότι πρέπει να τα εκκινήσετε με άλμα εάν η μπαταρία είναι νεκρή. Αλλά, είναι αλήθεια αυτό; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε.

Ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας, μπορεί να είναι ή να μην είναι δυνατή η εκκίνηση του αυτοκινήτου. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα καταρρίψουμε τον μύθο και θα σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου.

Θα συζητήσουμε τους διαφορετικούς τύπους αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων, τους παράγοντες που επηρεάζουν το αν μπορείτε να εκκινήσετε με ώθηση το αυτοκίνητό σας και τη βήμα προς βήμα διαδικασία εκκίνησης ενός αυτόματου αυτοκινήτου. Είτε είστε λάτρης του αυτοκινήτου είτε απλά αναζητάτε μερικές χρήσιμες συμβουλές, αυτή η ανάρτηση είναι για εσάς. Ας αρχίσουμε!

1. Η κοινή παρανόηση σχετικά με τα αυτόματα αυτοκίνητα με ώθηση εκκίνησης

Μια κοινή παρανόηση που έχουν πολλοί άνθρωποι για τα αυτόματα αυτοκίνητα είναι αν μπορούν ή όχι να εκκινηθούν με ώθηση. Στο παρελθόν, πιστευόταν ευρέως ότι η εκκίνηση με ώθηση ήταν δυνατή μόνο με οχήματα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ωστόσο, αυτή η πεποίθηση είναι στην πραγματικότητα ένας μύθος και μπορεί να καταρριφθεί.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, είναι πράγματι δυνατό να εκκινήσετε ένα αυτόματο αυτοκίνητο υπό ορισμένες συνθήκες. Ενώ η παραδοσιακή μέθοδος εκκίνησης ενός αυτοκινήτου χρησιμοποιείται πιο συχνά με αυτόματα οχήματα, η εκκίνηση με ώθηση μπορεί να είναι ακόμα μια επιλογή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο βασικός παράγοντας που καθορίζει εάν ένα αυτόματο αυτοκίνητο μπορεί να εκκινηθεί με ώθηση ή όχι είναι ο τύπος του κιβωτίου ταχυτήτων που διαθέτει. Τα παλαιότερα αυτόματα αυτοκίνητα με παραδοσιακά υδραυλικά κιβώτια ταχυτήτων μπορούν γενικά να εκκινηθούν με σχετική ευκολία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα παλαιότερα κιβώτια ταχυτήτων βασίζονται στην υδραυλική πίεση για να πιέσουν τα γρανάζια, επιτρέποντας στον κινητήρα να ξεκινήσει ακόμα και όταν το αυτοκίνητο πιέζεται.

Ωστόσο, τα σύγχρονα αυτόματα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά κιβώτια ταχυτήτων, όπως αυτά με κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη ή συνεχούς μεταβλητής μετάδοσης (CVT), γενικά δεν μπορούν να εκκινηθούν με ώθηση. Αυτές οι μεταδόσεις απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσουν σωστά και χωρίς αυτήν, η εκκίνηση με ώθηση είναι απίθανο να είναι επιτυχής.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ακόμη και με παλαιότερα αυτόματα αυτοκίνητα, η εκκίνηση με ώθηση θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Συνιστάται πάντα να χρησιμοποιείτε κατάλληλες τεχνικές εκκίνησης ή να αναζητάτε βοήθεια από έναν επαγγελματία όταν αντιμετωπίζετε μια νεκρή μπαταρία ή άλλα ηλεκτρικά ζητήματα.

Συμπερασματικά, η πεποίθηση ότι η εκκίνηση με ώθηση είναι αδύνατη με τα αυτόματα αυτοκίνητα είναι μια κοινή παρανόηση. Ενώ είναι αλήθεια ότι τα σύγχρονα αυτόματα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικά κιβώτια ταχυτήτων δεν μπορούν να εκκινηθούν με ώθηση, τα παλαιότερα μοντέλα με υδραυλικά κιβώτια ταχυτήτων μπορούν να εκκινηθούν υπό ορισμένες συνθήκες. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή και να αναζητάτε επαγγελματική βοήθεια όταν αντιμετωπίζετε τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με την εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου.

2. Κατανόηση των διαφορών μεταξύ χειροκίνητων και αυτόματων αυτοκινήτων

Τα χειροκίνητα αυτοκίνητα απαιτούν από τον οδηγό να ενεργοποιήσει τον επιλογέα ταχυτήτων και τα πεντάλ για να αλλάξει σχέσεις, ενώ τα αυτόματα αυτοκίνητα απαιτούν απλώς από τον οδηγό να κρατά το πόδι του στο γκάζι για να διατηρήσει μια καθορισμένη ταχύτητα.

Τώρα που το έχουμε ξεφύγει, ας μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου αυτοκινήτου.

Τα χειροκίνητα αυτοκίνητα τείνουν να είναι πιο αποδοτικά σε καύσιμα, καθώς ο οδηγός έχει περισσότερο έλεγχο της ισχύος που καταναλώνει ο κινητήρας. Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για τα έξοδα του αυτοκινήτου σας.

Από την άλλη πλευρά, τα αυτόματα αυτοκίνητα είναι συνήθως πιο άνετα για μεγάλες διαδρομές, καθώς ο οδηγός μπορεί απλά να κρατήσει το πόδι του στο πεντάλ και να αφήσει το αυτοκίνητο να κάνει τη δουλειά. Τα αυτόματα αυτοκίνητα τείνουν επίσης να είναι πιο αξιόπιστα, καθώς δεν έχουν τον ίδιο αριθμό κινούμενων εξαρτημάτων με ένα χειροκίνητο αυτοκίνητο.

Λοιπόν, ποιος τύπος αυτοκινήτου είναι κατάλληλος για εσάς; Εξαρτάται πραγματικά από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Αν ψάχνετε για οικονομία καυσίμου και αξιοπιστία, ένα αυτόματο αυτοκίνητο μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή για εσάς. Εάν αναζητάτε μια πιο πρακτική εμπειρία οδήγησης, ένα χειροκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

3. Γιατί η εκκίνηση με ώθηση δεν λειτουργεί στα περισσότερα αυτόματα αυτοκίνητα

Κυκλοφορεί ένας μύθος ότι πατώντας το κουμπί εκκίνησης ενός αυτοκινήτου θα ξεκινήσει το αυτοκίνητο. Αυτό δεν ισχύει για τα περισσότερα αυτόματα αυτοκίνητα. Στην πραγματικότητα είναι το πεντάλ του γκαζιού που ελέγχει το αυτοκίνητο. Πατώντας το κουμπί εκκίνησης ενεργοποιείται μόνο ο κινητήρας του αυτοκινήτου.

Τα περισσότερα αυτόματα αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα πέδησης που μπορεί να σταματήσει το αυτοκίνητο εάν προσπαθήσετε να το ξεκινήσετε ενώ το φρένο είναι ενεργοποιημένο. Εάν το αυτοκίνητό σας δεν διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα, μπορεί να καταλήξετε να ρυμουλκηθείτε ή να πάθει ατύχημα.

4. Οι λόγοι πίσω από τον μύθο

Η ιδέα του να μπορείς να ξεκινήσεις ένα αυτόματο αυτοκίνητο είναι ένας μύθος που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι δυνατό να ωθήσετε την εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε με ένα όχημα χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Ωστόσο, αυτό απλά δεν ισχύει.

Ο μύθος πιθανότατα προήλθε από το γεγονός ότι τα παλαιότερα αυτοκίνητα χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων μπορούσαν να ξεκινήσουν με ώθηση. Αυτή η μέθοδος περιελάμβανε να ανεβάσετε το αυτοκίνητο σε μια ορισμένη ταχύτητα και στη συνέχεια να βάλετε το συμπλέκτη για να εκκινήσετε τον κινητήρα. Ωστόσο, τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων λειτουργούν σε ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα.

Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων χρησιμοποιούν μετατροπέα ροπής για τη μετάδοση της ισχύος από τον κινητήρα στους τροχούς. Αυτός ο μετατροπέας βασίζεται στην υδραυλική πίεση για να ενεργοποιήσει το κιβώτιο ταχυτήτων και να εκκινήσει τον κινητήρα. Σε αντίθεση με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, δεν υπάρχει άμεση μηχανική σύνδεση μεταξύ του κινητήρα και των τροχών που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, τα σύγχρονα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων είναι εξοπλισμένα με διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα και αισθητήρες που έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν την εκκίνηση του κινητήρα εκτός εάν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν τον διακόπτη ανάφλεξης, τον αισθητήρα εμβέλειας μετάδοσης και το ρελέ κινητήρα εκκίνησης. Η ώθηση εκκίνησης ενός αυτόματου αυτοκινήτου θα παρακάμψει αυτά τα συστήματα και θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιά στο κιβώτιο ταχυτήτων ή σε άλλα εξαρτήματα του οχήματος.

Συμπερασματικά, ο μύθος ότι μπορείτε να πιέσετε την εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου είναι αβάσιμος. Ο σχεδιασμός και η λειτουργία των αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων απλώς δεν επιτρέπουν τη λειτουργία αυτής της μεθόδου. Είναι πάντα καλύτερο να συμβουλεύεστε το εγχειρίδιο κατόχου του οχήματός σας ή έναν εξειδικευμένο μηχανικό για τις σωστές διαδικασίες εκκίνησης, προκειμένου να αποφύγετε πιθανή ζημιά στο όχημά σας.

5. Οι πιθανοί κίνδυνοι και οι ζημιές από την προσπάθεια εκκίνησης ενός αυτόματου αυτοκινήτου

Ενώ η εκκίνηση ενός αυτοκινήτου με ώθηση είναι μια συνηθισμένη τεχνική, υπάρχει ένας διαδεδομένος μύθος που υποδηλώνει ότι είναι επίσης δυνατή η εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου. Ωστόσο, η προσπάθεια εκκίνησης ενός αυτόματου αυτοκινήτου μπορεί να οδηγήσει σε πιθανούς κινδύνους και ζημιές που δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Σε αντίθεση με τα χειροκίνητα αυτοκίνητα, τα αυτόματα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με πολύπλοκα συστήματα μετάδοσης που βασίζονται σε ηλεκτρονικά χειριστήρια και αισθητήρες. Όταν προσπαθείτε να εκκινήσετε ένα αυτόματο αυτοκίνητο, παρακάμπτετε αυτά τα ηλεκτρονικά χειριστήρια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ζημιά στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους της εκκίνησης ενός αυτόματου αυτοκινήτου είναι η πιθανή ζημιά στον μετατροπέα ροπής. Ο μετατροπέας ροπής είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά ισχύος από τον κινητήρα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Όταν προσπαθείτε να εκκινήσετε με ώθηση ένα αυτόματο αυτοκίνητο, ο μετατροπέας ροπής μπορεί να μην εμπλακεί σωστά, προκαλώντας την υπερθέρμανση του και πιθανή βλάβη. Η αντικατάσταση ενός κατεστραμμένου μετατροπέα ροπής μπορεί να είναι μια δαπανηρή επισκευή.

Επιπλέον, η ξαφνική δύναμη που ασκείται στο κιβώτιο ταχυτήτων κατά την εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου μπορεί να οδηγήσει σε άλλες δαπανηρές ζημιές. Το σύστημα μετάδοσης έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες και η προσπάθεια αναγκαστικής ενεργοποίησης μπορεί να προκαλέσει φθορά ή θραύση εσωτερικών εξαρτημάτων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη αστοχία μετάδοσης, που απαιτεί δαπανηρή αντικατάσταση.

Επιπλέον, η προσπάθεια εκκίνησης ενός αυτόματου αυτοκινήτου μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο του οδηγού όσο και άλλων. Χωρίς τον κατάλληλο έλεγχο του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, το αυτοκίνητο ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται όπως αναμένεται, οδηγώντας σε πιθανά ατυχήματα ή συγκρούσεις.

Συμπερασματικά, είναι σημαντικό να καταρρίψουμε τον μύθο ότι μπορείτε να ξεκινήσετε ένα αυτόματο αυτοκίνητο. Οι πιθανοί κίνδυνοι και οι ζημίες που εμπλέκονται υπερτερούν των πιθανών οφελών. Εάν το αυτόματο αυτοκίνητό σας αντιμετωπίζει δυσκολίες κατά την εκκίνηση, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία μηχανικό που μπορεί να διαγνώσει και να επιλύσει το πρόβλημα χωρίς να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη στο όχημά σας.

6. Περιπτώσεις όπου η εκκίνηση με ώθηση μπορεί να λειτουργήσει για ορισμένους τύπους αυτόματων αυτοκινήτων

Υπάρχει ένας δημοφιλής μύθος ότι μπορείτε να πιέσετε την εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου για να το μετακινήσετε. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα, ειδικά εάν το αυτοκίνητο δεν είναι εξοπλισμένο με χειροκίνητη παράκαμψη. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο αυτοκίνητο και ακόμη και να οδηγήσει σε σύγκρουση.

Όταν πιέζετε την εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου, ο κινητήρας συνήθως ξεκινά αμέσως. Ωστόσο, επειδή το αυτοκίνητο δεν είναι σε ταχύτητα, ο κινητήρας θα στραφεί και θα παράγει θερμότητα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της μπαταρίας του αυτοκινήτου και ακόμη και έκρηξη. Επιπλέον, εάν το αυτοκίνητο είναι σε ταχύτητα και το πιέσετε για εκκίνηση, ο κινητήρας θα περιστρέφεται σε πολύ υψηλότερες στροφές, κάτι που θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει ζημιά.

Εάν αμφιβάλλετε εάν το αυτοκίνητό σας είναι αυτόματο ή όχι, είναι πάντα καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή την εγγύηση του αυτοκινήτου σας. Θα είναι σε θέση να σας πουν εάν είναι δυνατή η εκκίνηση του αυτοκινήτου σας και, το πιο σημαντικό, εάν είναι ασφαλές ή όχι.

7. Εναλλακτικές μέθοδοι εκκίνησης ενός ακινητοποιημένου αυτόματου αυτοκινήτου

Για χρόνια, πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι δεν μπορείτε να πιέσετε την εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου. Αυτό απλά δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε ένα αυτόματο αυτοκίνητο που μπορεί να είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε.

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε ένα αυτόματο αυτοκίνητο, όπως ένα πνευματικό έμβολο, ένα φυσίγγιο CO2 και ένα μοτέρ εκκίνησης.

Ένα πνευματικό έμβολο είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ωθήσετε την εκκίνηση ενός αυτόματου αυτοκινήτου. Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό και είναι συνήθως κατασκευασμένο από μέταλλο ή πλαστικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να σπρώξετε το αυτοκίνητο προς τα κάτω στο κιβώτιο ταχυτήτων και να εκκινήσετε τον κινητήρα.

Οι κασέτες CO2 είναι ένα άλλο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε ένα αυτόματο αυτοκίνητο. Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για την έγχυση CO2 στον κινητήρα, ο οποίος θα εκκινήσει τον κινητήρα.

Ο κινητήρας εκκίνησης είναι επίσης ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε ένα αυτόματο αυτοκίνητο. Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να εκκινεί τον κινητήρα χωρίς τη χρήση άλλων εργαλείων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μίζα για να εκκινήσετε ένα αυτόματο αυτοκίνητο σε κρύο καιρό ή εάν το αυτοκίνητο ήταν σε κρύο περιβάλλον.

όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, φροντίστε να είστε προσεκτικοί και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε το εργαλείο πριν επιχειρήσετε να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο. Εάν χρησιμοποιείτε το λάθος εργαλείο ή τη λάθος μέθοδο, μπορεί να καταλήξετε να καταστρέψετε το αυτοκίνητο ή τον εαυτό σας.

8. Πώς να αποφύγετε να κολλήσετε με νεκρή μπαταρία σε αυτόματο αυτοκίνητο

Ο μύθος ότι μπορείς να ξεκινήσεις ένα αυτόματο αυτοκίνητο δεν κρατάει νερό. Τα αυτόματα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν γρανάζια για να αλλάξουν την ταχύτητα του κινητήρα και εάν οι ταχύτητες είναι κολλημένες, το αυτοκίνητο δεν θα κινηθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο μόνος τρόπος για να το διορθώσετε είναι να πάτε το αυτοκίνητο σε έναν μηχανικό.

Εάν έχετε εγκλωβιστεί στην άκρη του δρόμου, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε ένα ρυμουλκούμενο. Εάν βιάζεστε και δεν έχετε ρυμουλκούμενο, μπορείτε να προσπαθήσετε να σπρώξετε το αυτοκίνητο, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο.

Εάν το αυτοκίνητο δεν ξεκινήσει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει τελειώσει η μπαταρία. Εάν η μπαταρία είναι νεκρή, θα πρέπει να καλέσετε ένα ρυμουλκούμενο και να το ρυμουλκήσετε σε έναν μηχανικό.

9. Η σημασία της τακτικής συντήρησης του αυτοκινήτου για την αποφυγή προβλημάτων στασιμότητας

Δεν είναι μυστικό ότι η νούμερο ένα αιτία σταματημένων αυτοκινήτων οφείλεται στην τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου που δεν γίνεται. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν δεν σπρώξουν να ξεκινήσουν το αυτοκίνητό τους, απλώς θα σταματήσει. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα αυτοκίνητο μπορεί να σταματήσει, αλλά ο μεγαλύτερος οφείλεται σε έναν βρώμικο κινητήρα. Εάν ο κινητήρας είναι βρώμικος, το αυτοκίνητο θα δυσκολευτεί να βάλει το καύσιμο και τον αέρα στον κινητήρα, κάτι που θα προκαλέσει το σταμάτημα του αυτοκινήτου.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε το στάσιμο είναι να καθαρίζετε τακτικά τον κινητήρα και τα φρένα του αυτοκινήτου. Κάνοντας αυτά τα πράγματα θα βοηθήσετε το αυτοκίνητο να λειτουργεί ομαλά και θα αποτρέψετε τους πάγκους.

10. Συμπέρασμα: Καταρρίπτοντας τον μύθο και κατανοώντας τους περιορισμούς των αυτόματων αυτοκινήτων με εκκίνηση

Δεν είναι μυστικό ότι τα αυτόματα αυτοκίνητα με εκκίνηση δεν συνιστώνται. Είναι μια πολύ επικίνδυνη πρακτική που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. Γιατί λοιπόν το κάνουν οι άνθρωποι;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι. Το πρώτο είναι ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο από ό,τι είναι. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι πολύ πιο δύσκολο και πολλές φορές καταλήγει σε αποτυχημένες προσπάθειες. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τους περιορισμούς των αυτόματων αυτοκινήτων με εκκίνηση. Νομίζουν ότι πατώντας το κουμπί εκκίνησης, ανάβουν το αυτοκίνητο. Αυτή δεν είναι η περίπτωση. Το αυτοκίνητο αρχίζει να γυρίζει μόνο αφού ο κινητήρας έχει λειτουργήσει για μερικά δευτερόλεπτα. Και τέλος, οι άνθρωποι το κάνουν επειδή δεν έχουν επίγνωση των κινδύνων. Αν γνώριζαν τους κινδύνους, δεν θα το έκαναν.

Ελπίζουμε ότι βρήκατε την ανάρτησή μας στο ιστολόγιό μας σχετικά με την κατάρριψη του μύθου της ώθησης εκκίνησης ενός αυτόματου αυτοκινήτου ενημερωτική και ελκυστική. Είναι σημαντικό να διαχωρίζουμε τα γεγονότα από τη μυθοπλασία όσον αφορά τη γνώση της αυτοκινητοβιομηχανίας, και είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε τα δεδομένα.

Ενώ η εκκίνηση με ώθηση είναι μια κοινή τεχνική για αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, δεν είναι δυνατή με ένα αυτόματο αυτοκίνητο λόγω της περίπλοκης μηχανικής του. Θυμηθείτε να συμβουλεύεστε πάντα το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου σας ή έναν επαγγελματία εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες ή ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο όχημά σας. Οδηγήστε με ασφάλεια και μείνετε ενημερωμένοι!

———————————

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *